Een ideaal familiepand in het geliefde Zeeheldenkwartier. Een breed en praktisch herenhuis (1880) verdeeld over vier woonlagen met circa 280 m2 woon- en werkmogelijkheden, alsmede een groot terras en een ruime achtertuin op het noordoosten (ochtend- en middagzon). Het huis moet volledig worden gerenoveerd en verduurzaamd. Geen sinecure, maar het biedt daarentegen optimale gelegenheid om het in te delen en in te richten naar eigen inzichten. Wordt u de nieuwe eigenaar/bewoner van dit bijzondere huis?

STIJLELEMENTEN
Een aantal sfeerdetails zijn bewaard gebleven. Zoals hoge, fraai gedecoreerde plafonds, glas-in-loodramen, suiteseparatie, serreseparatie, paneeldeuren en trappenhuis.

LOCATIE
In het hart van het Zeeheldenkwartier, een fraaie woonwijk gerealiseerd rond de voorlaatste eeuwwisseling. Gelegen in een zijstraat van de Piet Heinstraat met zijn talloze leuke winkels, boetieks, broodverkopers, cafés en eetgelegenheden. Vlakbij het terras- en restaurantrijke Anna Paulownaplein, het recent heringerichte Prins Hendrikplein en de toekomstige aanlegsteiger aan het Piet Heinplein. Bovendien op korte loopafstand van (lokale) supermarkten, de Paleistuin, binnenstad en openbaar vervoer. Op fietsafstand van de NS-stations en natuurlijk het Noordzeestrand en Scheveningen Haven.

INDELING VAN DIT BIJZONDERE HUIS
EERSTE WOONLAAG Prachtige voordeur, vestibule met meterkast, vestibuledeur, gang met drie vaste kasten en deur naar een keukenruimte. Grote doorgebroken ruimte met een kastenwand, een zeer eenvoudige badkamer, een kastdeur naar de keukenruimte en openslaande deuren naar de tuin. De begane grond zou kunnen worden ingericht als praktijkruimte, grote woonkeuken, vertrekken voor inwonende ouder(s) dan wel au pair. Plafondhoogte: 2.53m.
TWEEDE WOONLAAG Deze imponerende woonverdieping heeft een plafondhoogte van 3.24m. Overloop met wc-ruimte. Twee voorname woonkamers en suite met een kastenseparatie en doorloop naar de zeer royale serre mooie raampartijen. Aan straatzijde een kabinet, bereikbaar via de overloop en de woonkamer. Aan de achterzijde een sober ingerichte keukenruimte, bereikbaar via de serre en -voorheen- overloop.
DERDE WOONLAAG Overloop met wc-ruimte. Aan de straatzijde een grote slaapkamer en een zijkamer met vaste kast en gedateerd keukenblok. Aan de achterzijde een slaapkamer met openslaande deuren naar het terras. (De twee slaapkamers zijn nu in open verbinding met elkaar). De gedateerde badkamer heeft een ligbad, wc en wastafel. Plafondhoogte: 2.55m.
Het terras is groot, heeft de oppervlakte van de onderliggende serre, ligt op het noordoosten en vangt de ochtend- en begin van de middagzon. Het terras biedt zicht op de achtertuinen van de Heemskerckstraat en Barentszstraat, alsmede de 80 meter hoge toren het Vredespaleis.
VIERDE WOONLAAG Een indrukwekkende, sfeervolle verdieping met hoge plafonds (circa 3.00m) dakkapellen en drie/vier (slaap)kamers. Ruime overloop met dakramen. Aan de straatzijde een slaapkamer met kastruimte en een zijkamer met een oud keukenblok. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer met kastruimten. En een tussenliggende zolderkamer met dakraampje.

TUIN
De achtertuin ligt op het noordoosten. Een fijne plek om te genieten van zonuren in de ochtend en begin van de middag.

VERDER
Eigen grond; bouwjaar 1880, Gemeentelijk Beschermd Stadsgezicht Zeeheldenkwartier; in de NVM-koopakte wordt de niet-bewonersclausule en worden gezien het bouwjaar ouderdoms-, asbest-, (toekomstige)funderings- en (toekomstige)milieuclausules opgenomen; oplevering: per direct.