Een bijzonder sympathieke flat met een op de hoek gelegen woonkamer, luxe open keuken en BALKON, alsmede twee slaapkamers, een berging en een binnen-PARKEERPLAATS (separaat te koop).

LOCATIE EN ZO MEER De Archipel, de buurt waar bijna alles in de buurt is! De Bankastraat met zijn lokale winkels en eettentjes, het Scheveningse bos op loopafstand. Iets verder weg ligt het strand en het stadscentrum -met zijn theaters- is al na 8 minuten fietsen in zicht. In de buurt zelf herinneren straatjes aan de 19de-eeuwse sfeer van de beroemde schrijver, Louis Couperus. Het gelijknamige gebouw ‘ Couperusduin 3' is van latere datum: 1979. Speels van vorm en in lichtgeel baksteen uitgevoerd. De centrale entree op de hoek van de Bonistraat en de Burgemeester Patijnlaan bereik je via enkele traptreden of een schuin oplopend pad. Vanuit de hal ligt dit 3-kamerappartement aan het eind van een korte gang. Het biedt een ruim uitzicht op zowel groen en bomen als de levendigheid van voetgangers en verkeer. Niet onvermeld mag blijven, dat er een gemeenschappelijke binnentuin is, glooiend en met klinkerpaadjes, zoals architect Sjoerd Schamhart het heeft bedoeld.

INDELING Bij binnenkomst sta je in de hal (met meterkast en eenvoudige wc-ruimte) die op zijn beurt toegang geeft tot alle ruimten van dit originele appartement. De lichte, eiken lamelparketvloer loopt door in de kamers door, dus geen drempels! Links geeft een deur toegang tot de WOON-/EETKAMER en OPEN KEUKEN. De indeling is allesbehalve recht-toe-recht-aan; alle kansen voor een creatieve inrichting. Veel ramen garanderen het volle daglicht. De Siematic keukenopstelling is voorzien van kwaliteitsapparatuur als vaatwasser, combi-magnetronoven en 4-pits kookplaat. De Liebherr-koelkast met apart vriesgedeelte staat los met het oog op de bereikbaarheid van de erachter gelegen, afgesloten leidingschacht.
Het BALKON, grenzend aan de woonkamer, vangt de ochtend- en middagzon.
Verder zijn er een ruime SLAAPKAMER 1 met een grote kast op maat en een kleinere (SLAAP-)kamer 2 die voor verschillende doeleinden geschikt is. In 2013 zijn vloeren, muren, deuren en plafonds in de drie kamers professioneel aangepakt.
De BADKAMER dateert nog van de oorspronkelijke bouw en bevat ligbad en wastafel. Een aansluiting voor de wasmachine is er ook. Goed om te weten is dat bewoners van Couperusduin tevens gebruik kunnen maken van de wasserette!

ISOLATIE Een groot pluspunt is, dat in de jaren 2018 tot heden in alle woningen energiebesparende maatregelen zijn gerealiseerd. Wat dat betekent? Ramen, kozijnen en balkondeuren zijn uitgevoerd in een hoge kwaliteit hout en bevatten triple glas. Daken zijn geďsoleerd; individuele afrekening van gasgestookte centrale ketel en warmtepomp staat op stapel.

BERGING In de onderbouw van het complex is een ruime (fietsen)berging.
PARKEERPLAATS In de onderbouw van het belendende wooncomplex Couperusduin 2 is een privé parkeerplaats. Vraagprijs: EUR 22.500,00 k.k.

VVE WONING: 74/8598-ste aandeel in de VvE met een actief onderhoudsbeleid. De maandelijkse VvE-bijdrage: EUR 224,58 (inclusief stookkosten en onder meer voor gemeenschappelijk onderhoud, opbouw reservefonds, schoonmaak, verzekeringen).
VVE PARKEERPLAATS: 2/23243-de aandeel in de VvE met een actief onderhoudsbeleid. De maandelijkse VvE-bijdrage: EUR 5,61.

EN VERDER: Rijks Beschermd Stadsgezicht Archipel; erfpacht met betaling erfpachtcanon (woning: EUR 255,48 per jaar) en eigen grond (parkeerplaats), in de NVM-koopakte worden de ouderdoms-, funderings- en milieu-clausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

COVID-19: In kader van de preventie van het Covid19 virus, hanteren wij aangepaste maatregelen. Voor iedere bezichtiging wordt 15 minuten uitgetrokken. Per bezichtiging laten wij maximaal twee personen van een huishouden toe tot de woning, eventueel vergezeld van een aankoopmakelaar (dus in dat geval maximaal drie personen).