Wat een heerlijk huis! Op een superleuke, energieke locatie in de Haagsche binnenstad. Geniet van de voordelen van het historische, dynamische centrum. Ervaar bovendien het comfort en de rust van een STADSTUIN. Circa 89 m2 eigentijds woongemak in een prachtig gebouw met karakteristieke gevels en monumentale stijlkenmerken. Voor parkeergemak: een prive PARKEERPLAATS. De door ons aangeboden vierkamerwoning ligt in de linkervleugel van het gebouw, grenzend aan de Lange Lombardstraat. Het appartement heeft een bijzondere plattegrond: het is verdeeld over DRIE WOONLAGEN, heeft een vide/entresol, twee slaapvertrekken, een besloten TUIN en een grote berging.

HET GEBOUW Een van de meest beeldbepalende panden aan de Prinsegracht, gebouwd in 1909 als tuchthuis en later in gebruik als Kantongerecht. In 1993 werd het gebouw volledig gerenoveerd tot een wooncomplex. De appartementen zijn eigentijds en vormen een prachtig geheel met de grandeur en monumentale stijlkenmerken van het gebouw.
Hoofdentree: prachtige voordeur, indrukwekkende entreehal met hoge plafonds, granitovloeren en een fraai trappenhuis.

INDELING WONING
WOONVERDIEPING Voordeur, binnenhal met meterkast, wandkasten en moderne wc-ruimte met fontein. ZITKAMER met een hoog plafond (circa 4.70 meter) en imposante raampartijen. De kamer ligt op het zuidwesten (Lange Lombardstraat -zijde) en vangt prachtig licht.
ENTRESOL/EETKEUKEN De eetkamer annex keukenruimte heeft een vaste kast (met de opstelplaats Cv-ketel) en een moderne opstelling met een (inbouw-)gaskookplaat, ventilatiekap en Whirlpool vaatwasser. In de bijkeuken is een wandopstelling met een (inbouw-)ijskast, vriesvak en Exquisit oven. Het op het noordoosten gelegen Franse balkon biedt zicht op binnentuinen en op bijzondere panden.
SOUTERRAIN Aan de straatzijde SLAAPKAMER 1, aan de achterzijde SLAAPKAMER 2 met een deur naar de achtertuin. Tussenliggende badkamer met ligbad, douche en wastafelmeubel met een mooi werkblad.
TUIN Deze stadstuin is een heerlijke plek voor rust- en eetmomenten.

BERGING In de onderbouw van het pand een ruime (kelder)berging. Een ideale plek om veel op te bergen.
PARKEERPLAATS en gemeenschappelijke FIETSENBERGING In de belendende garage aan de Lange Lombardstraat is een prive parkeerplaats, alsmede een gemeenschappelijke fietsenberging.

VVE WONING: 98/2057-ste aandeel in de VvE met een actief onderhoudsbeleid. De maandelijkse VvE-bijdrage: EUR 204,62 (onder meer voor gemeenschappelijk onderhoud, opbouw reservefonds, schoonmaak, verzekeringen). beschikbaar.
VVE PARKEERPLAATS: 5/213-de aandeel in de VvE met een actief onderhoudsbeleid. De maandelijkse VvE-bijdrage: EUR 13,01.

EN VERDER: Rijks Beschermd Stadsgezicht Centrum; eeuwigdurend rechten van erfpacht (canon eeuwigdurend afgekocht), in de NVM-koopakte worden de ouderdoms-, funderings- en milieuclausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

COVID-19: In kader van de preventie van het Covid19 virus, hanteren wij aangepaste maatregelen. Voor iedere bezichtiging wordt 15 minuten uitgetrokken. Per bezichtiging laten wij maximaal twee personen van een huishouden toe tot de woning, eventueel vergezeld van een aankoopmakelaar (dus in dat geval maximaal drie personen).