Centraal in de zeer geliefde Archipelbuurt gelegen 7-kamer gezinshuis met zonnige achtertuin. Sfeervol huis met diverse uit de bouwperiode (1870) daterende elementen: zoals houten luiken, sierplafonds, natuurstenen schoorsteenmantel en brede houten vloerdelen.

LOCATIE Uitstekende ligging t.o.v. uitvalswegen, treinstations, Internationale Organisaties, parken, het Noordzeestrand en de Haagse binnenstad; alles binnen enkele minuten bereikbaar. Om de hoek ligt de Bankastraat, een winkelstraat met een keur aan delicatessewinkels. De wijk biedt meer: een manege, speeltuinen, scholen, kinderopvang en een tennisvereniging. De Scheveningse Bosjes liggen op een paar wandelminuten afstand.

INDELING van het door ons aangeboden herenhuis.
BEGANE GROND Voordeur, vestibule met tochtdeuren, ruime gang met het toilet en vaste kast onder de trap.
Ruime, doorgebroken woon-/eetkamer met geornamenteerde plafonds, een natuurstenen schoorsteenmantel met open haard en een tegelvloer. De keukenruimte aan tuinzijde is in open verbinding met woonkamer. De keukeninrichting is degelijk maar sober.
TUIN Vanuit de woonkamer openslaande deuren naar een heerlijke achtertuin met weelderige begroeiing, diverse terrassen en voldoende privacy. Goed gelegen op het zonnige zuidoosten.
TWEEDE WOONLAAG Extra brede trap naar de eerste verdieping. Overloop met toilet. Aan straatzijde een slaapkamer met bijgetrokken zijkamer (eenvoudig terug te brengen tot twee slaapkamers). Aan de achterzijde: een royale slaapkamer met zicht op de tuin, alsmede de badkamer met ligbad (met douche), bidet en vaste wastafel in meubel.
DERDE WOONLAAG Trap naar karaktervolle zolderverdieping met leefgedeelte voorzien van kleine pantry en toegang tot een badkamer met douche, wc, wasmachineaansluiting en vaste wastafel. Aan de voorzijde, achter een vaste kast, een ruime slaapkamer. De fraaie balkenconstructie is zichtbaar en er zijn diverse dak- en gevelramen voor een mooie daglichttoetreding.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond;
- Woonoppervlakte circa 175 m2;
- Bouwjaar 1870;
- Beschermd Stadsgezicht;
- Bouwkundig rapport aanwezig;
- Ouderdom-, materialen-, milieu-, funderings- en niet-bewoners-clausules van toepassing;
- Oplevering in overleg.