Wat een bijzonder huis, dit charmante GRACHTENPAND met stadstuin en dakterras op het zuidoosten. Gelegen op een mooie locatie, grenzend aan de oude binnenstad. Circa 128 m2 woonoppervlakte verdeeld over drie woonlagen. Het oorspronkelijke winkel-/woonpand werd een aantal keren vergroot en heringericht. Het is slechts twee ramen breed, maar door de plafondhoogtes komt het toch ruimtelijk over. De woning heeft een gedateerd interieur en geen afgesloten (slaap)kamers. Het verdient een creatieve herinrichting en modernisering!
Ervaar de voordelen van het centrum, geniet van de aangename rust in de TUIN en op het DAKTERRAS.

LOCATIE Dit Gemeentelijk Monument ligt aan een fraai gedeelte van de gracht. Door zijn centrale locatie liggen de Stations Den Haag CS en HS op slechts 5 minuten fietsafstand. Tevens zijn supermarkten en winkelstraten, zoals de Boekhorststraat, Grote Marktstraat en Spuistraat, lopend binnen 5 minuten te bereiken. Naast de vele horecagelegenheden op het water en in de buurt, zijn twee bioscopen op loopafstand.

INDELING
BEGANE GROND Fraaie voordeur, entree woning. Het winkeltje en de achterkamer werden samengevoegd tot de zitkamer met schoorsteenmantel, grenenhouten vloerdelen en open trap. Vervolgens tussenliggende (eet)kamer met doorloop naar de open keuken voorzien van een eenvoudige opstelling met (-inbouw)apparatuur. Aansluitend een serre met houten schuifpui naar de achtertuin.
EERSTE VERDIEPING Royale overloop. Voorkamer met zicht op de gracht met terrasboten, alsmede de mooie, historische panden aan de Bierkade. Tussenliggende eenvoudige badkamer met douche, wc en wastafel. (Afgesloten) studeer/slaapkamer met houten schuifpui naar het op het zuidoost gelegen dakterras. Het terras ligt meestal uit de wind en is een heerlijke plek om, ook in het vroege voorjaar, te genieten van de ochtend- en middagzon.
KAPVERDIEPING
De grote zolderverdieping met prachtige balkenconstructie is ingericht als slaapkamer en geeft toegang tot een beknopte badkamer met ligbad, wc en vaste wastafel.
Op de vliering is de opstelplaats voor de Cv-ketel (2011).

ACHTERTUIN De tuin met ruime schuur ligt zuidoost georiënteerd. Deze fijne, besloten tuin vangt de ochtend- en middagzon.

ISOLATIE De woning heeft houten kozijnen met dubbel glas.

VERDER: Eigen grond; Gemeentelijk Monument; Rijks Beschermd Stadgezicht Centrum, in de NVM-koopakte worden milieu-, asbest-, funderings- en ouderdomsclausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

COVID-19: In kader van de preventie van het Covid19 virus, hanteren wij aangepaste maatregelen. Voor iedere bezichtiging wordt 15 minuten uitgetrokken. Per bezichtiging laten wij maximaal twee personen van een huishouden toe tot de woning, eventueel vergezeld van een aankoopmakelaar (dus in dat geval maximaal drie personen).