Dit is een bijzonder sfeervol en karakteristiek huis! Een monumentaal herenhuis verdeeld over vier woonlagen met circa 380 m2 woon- en werkcomfort en een ruime achtertuin op het zuidoosten met ochtend-, middag- en vroege avondzon. Opvallend zijn de buitengewoon ruime en brede vertrekken, het prachtige trappenhuis en trapportalen, de sfeervolle eetkeuken, het volume van het pand en de gunstige locatie. Ideaal voor een groot gezin, werken aan huis, veel logees en bijvoorbeeld een au pair.
Houd rekening met een grondige opknapbeurt, modernisering en tegelijkertijd verduurzaming van het aangebodene.

STIJLELEMENTEN: Van oorsprong een zeer representatief huis met allure: hoge plafonds, natuurstenen lambrisering, glas-in-loodramen, schoorsteenmantels, twee suiteseparaties, paneeldeuren, trappenhuis en daklicht.

LOCATIE: Het huis ligt aan de Juliana van Stolberglaan in het Bezuidenhout en is één van de zeven herenhuizen in het gedeelte tussen Laan van NOI en de Utrechtsebaan, die het bombardement in 1945 hebben overleefd en ons nog een beeld geven van hoe het ooit was. Ideaal gesitueerd ten opzichte van de winkel- en horecarijke Theresiastraat, uitvalswegen (Utrechtsebaan, N44, Sytwendetunnel), diverse openbaar vervoerverbindingen en de treinstations Den Haag Laan van NOI, CS en ook HS.

INDELING BEGANE GROND: Statige deurpartij, zeer ruime vestibule hal met voldoende ruimte voor een aantal fietsen, vestibuledeur met opvallend glas-in-lood raam, binnenhal met een fraaie schoorsteenmantel, comfortabele wc-ruimte en kelderdeur. Twee indrukwekkende, royale kamers en suite middels een kastenseparatie. De voorkamer heeft uitzicht op de boomrijke laan, de achterkamer heeft openslaande deuren naar het kenmerkende terras en de tuin. De keukenruimte (bereikbaar vanuit de hal en eetkamer) grenst aan een kleine patio en is ingericht met een eenvoudige opstelling met (inbouw)apparatuur. Ideaal is de achterliggende bijkeuken c.q. berging met een deur naar de tuin.
EERSTE VERDIEPING: Overloop met wc-ruimte. Twee grote (slaap)kamers en suite middels een kastenseparatie: de voorkamer heeft een fraaie raampartij met uitzicht over de laan, de achterkamer heeft een deur naar de badkamer en biedt uitzicht op achtertuinen. De voorzijkamer heeft toegang tot het karakteristieke voorbalkon. De badkamer is groot en ingericht met een ligbad, douche en wastafelmeubel.
TWEEDE VERDIEPING: Lichte overloop met wc-ruimte. Aan de voorzijde een slaapkamer met hoogslaper en een keukenruimte annex bijkeuken. Aan de achterzijde een slaapkamer met twee vaste kasten en openslaande deuren naar het pand-brede terras. Tweede badkamer met douche, wastafel en de opstelplaats voor de wasmachine en -droger. Het terras ligt op het zuidoosten en vangt vrijwel de gehele dag zon.
KAPVERDIEPING: Overloop met doorloop naar een zolder/opslagruimte. Aan de voorzijde een slaapvertrek met een balkon op het noordwesten.
KELDER: Heel praktisch is de kelder met stahoogte. Hier is de opstelplaats voor de Cv-ketel.

ACHTERTUIN: De zuidoost georiënteerde achtertuin met schuur is aangelegd met een ruim terras en zorgvuldig gekozen beplanting. Een fijne plek om te genieten van de ochtend-, middagzon en achterin de tuin de (vroege) avondzon.

ONDERHOUD: Het pand is meer dan dertig jaar bewoond door de huidige eigenaar. Een aantal zaken zijn goed bijgehouden: in 2000 gevelwerk en vernieuwing dakbedekking. Maar in het algemeen kan worden gesteld dat het huis toe is aan een renovatie en verduurzaming. Er is een bouwkundig rapport beschikbaar.

VERDER: Bouwjaar 1917; eeuwig durend recht van erfpacht gemeente ‘s-Gravenhage, de canon is eeuwigdurend afgekocht, in de NVM-koopakte worden milieu-, asbest-, -funderings- en ouderdomsclausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR: Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.

COVID-19: In kader van de preventie van het Covid19 virus, hanteren wij aangepaste maatregelen. Voor iedere bezichtiging wordt 45 minuten uitgetrokken. Per bezichtiging laten wij maximaal twee personen van een huishouden toe tot de woning, eventueel vergezeld van een aankoopmakelaar (dus in dat geval maximaal drie personen).