Styling-tips bij verkoop 2017-08-11T14:17:42+02:00

7 stylingtips! Zó maakt u uw woning prima verkoopbaar!

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Zorg er daarom voor dat potentiële kopers een goed gevoel krijgen bij de bezichtiging van uw woning. Hoe? Zeven waardevolle adviezen om uw huis optimaal te presenteren.

Belangstellende kopers zien graag ruimte in een huis. Creëer daarom voldoende loopruimte. Haal desnoods enkele (zware) meubels tijdelijk weg. Zorg ervoor dat alles netjes is opgeruimd. Dus geen stapel kranten en tijdschriften op de salontafel, het aanrecht leeg, de afwas gedaan, de wasmand gesloten en de hondenmand of kattenbak even bij de buren gezet. En maak ook die douchekop nog even schoon.
Ook licht creëert ruimte. Laat daarom volop licht binnen: haal de luxaflex of rolgordijnen op en open alle gordijnen maximaal. Doe voor wat meer sfeer de lampen aan, ook overdag. En was vooraf nog even de ramen.
De geur van appeltaart is wat achterhaald. Een fris huis werkt veel beter. Ventileer daarom goed en zorg ervoor dat uw woning fris ruikt. Zet wat verse bloemen op tafel.
Potentiële kopers moeten zich als het ware al in uw huis zien wonen. Dat gevoel krijgen ze minder snel als ze overal persoonlijke voorwerpen van u zien. Haal daarom fotolijstjes en persoonlijke spullen weg. Dus ook de post en de tandenborstel in de badkamer. En wellicht is het zelfs beter om vooraf die paarse muur in een zachte, neutrale tint te schilderen.
Frisse lucht in huis halen, betekent ook de kattenbak verschonen. Of beter nog: die even bij de buren stallen. Neem meteen de hondenmand mee. En ook nog de kat en de hond zelf. Veel mensen zijn bang of allergisch voor huisdieren. Als tijdens de bezichtiging de Boxer kwispelend rond uw potentiële kopers scharrelt, bevordert dat niet hun kooplust.
Bij een neutrale woning horen ook geen huidige bewoners. Ga even naar buiten en geef potentiële kopers de kans het huis vrijuit te bekijken en te beoordelen. Op die manier zien ze beter voor ogen hoe het is als zij er straks zelf wonen.
Een visitekaartje ziet er altijd verzorgd uit. Veeg daarom uw stoep, verwijder het onkruid uit de voortuin, haal het speelgoed uit de achtertuin en maai het grasveld.

Allemaal zaken waarbij belangstellende kopers de indruk krijgen dat u uw woning altijd netjes heeft onderhouden. En dat draagt weer bij aan een perfecte eerste indruk.