Een bijzonder sfeervol huis waarin veel originele elementen uit de 19de eeuw zijn behouden met een energiezuinig comfortabel leefklimaat zonder aardgas; dát vindt u aan de Copernicusstraat 31.
In deze fraaie 5/6 kamer benedenwoning met achtertuin, zijn diverse duurzame oplossingen gerealiseerd zoals een warmtepomp, een pellet-CV-kachel (ter ondersteuning in koude tijden), 18 zonnepanelen, dubbele beglazing en opvang van regenwater (700 liter).
Het huis is goed onderhouden en heeft een prachtig souterrain dat in gebruik is als slaap-en werkkamer met stahoogte. Het is stijlvol ontworpen waarbij gebruik is gemaakt van de originele bogen en nieuwe elementen zoals glas-in-lood waardoor het een mediterrane sfeer ademt.
De achtertuin is plantenrijk met middag- en avondzon.
Centrale ligging t.o.v. openbaar vervoer en uitvalswegen. De Haagse binnenstad is per fiets binnen 10 minuten bereikbaar.

Indeling van het door ons aangeboden benedenhuis.
Entree, vestibule en gang met twee vaste kasten en de wc-ruimte.
Twee buitengewoon sfeervolle WOONKAMERS en suite met een SERRE. De ruimtes zijn rijkelijk voorzien van details uit die bouwperiode. Te weten: glas-in-loodschuifdeuren, prachtig geornamenteerde plafonds, paneeldeuren, natuurstenen schoorsteenmantels en glas-in-lood bovenlichten. Vanuit de serre bieden openslaande deuren toegang tot de achtertuin.
KEUKENRUIMTE met een moderne praktische keukenopstelling in de stijl van het huis voorzien van een dubbele spoelbak, opstelplaats fornuis, veel kastruimte en een granito aanrechtblad. Bijkeuken voorzien van aansluiting (af)wasmachine en -droger en opstelplaats regenwatertank.
UITBOUW: uitbouw-gang, BADKAMER voorzien van een douchecabine, wastafelmeubel en vaste kast. SLAAPKAMER 1 met raam aan de tuinzijde, doorloop naar SLAAPKAMER 2 met raam en deur naar tuin. De uitbouw heeft een sedumdak.
SOUTERRAIN: Trap vanuit gang naar het souterrain met authentieke boogconstructie (gedeeltelijk voorzien van glas-in-lood ramen); de wanden zijn voorzien van leemstuc. Overloop met veel bergruimte in diverse vaste kasten. Berging met opstelplaats warm-water reservoir en onderdeel warmtepomp.
SLAAPKAMER 3 aan de achterzijde met daglicht via de achtertuin. Werkkamer aan de voorzijde met daglicht via lichtstrook in de voorgevel.
ACHTERTUIN: groene tuin op het noordwesten met een variatie aan planten waaronder een Japanse esdoorn en vruchtenstruiken zoals framboos, blauwe bes en druif.

Bijzonderheden:
- Energielabel A
- gebruiksoppervlakte 146m2
- uitzonderlijk lage energielasten
- ouderdom-, fundering-, materialen- en milieuclausules worden in de NVM-koopovereenkomst opgenomen
- oplevering voorjaar 2022.