In de mooie en gewilde woonwijk Duinoord bieden wij aan: een karakteristiek en goed onderhouden dubbel bovenhuis. Het gaat om een lichte en praktisch ingedeelde woning op de eerste en tweede verdieping. Met twee royale slaapkamers, twee kleinere slaap-/werkkamers, een traditioneel ingerichte semi-open keuken, een moderne badkamer en een zonnig, ruim terras (ZO). Wordt u de toekomstige eigenaar van dit sfeervolle, goed geďsoleerde huis?
For English: see Funda English.

STIJLELEMENTEN
In deze woning zijn gelukkig veel karakteristieke details uit de bouwperiode behouden, zoals sierplafonds, de fraaie glas-in-loodramen (aan voorzijde geplaatst in dubbele beglazing), natuurstenen schoorsteenmantels, de schuifseparatie met vier kasten, de paneeldeuren, deur- en raambeslag, de keukenservieskast.

LOCATIE
Het is aangenaam wonen aan de Hollanderstraat, in woonwijk Duinoord.
Hollanderstraat 38 ligt tussen de 2de Sweelinckstraat en de Koningin Emmakade. Het ligt aan de rand van de Internationale Zone en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. De Haagse binnenstad, beide treinstations en het Noordzeestrand liggen op tien fietsminuten. Op zeer korte loop-/en fietsafstand van levendige winkel- en restaurantrijke straten (Reinkenstraat en Frederik Hendriklaan) en van een breed scala aan (internationale) scholen.

INDELING BEGANE GROND
Entree, hal met granitovloer en meterkast.
INDELING EERSTE VERDIEPING
Overloop met toilet voorzien van een fontein. Twee prachtige woonkamers en suite met een kastseparatie met glas-in-loodschuifdeuren: aan de straatzijde de zitkamer, aan de achterzijde de eetkamer. De grote raampartijen en de lichtinval zorgen voor een aangename, warme sfeer. Aan de straatzijde: een voorzijkamer (2,18x2,17), ingericht als werkkamer.
De sfeervolle keukenruimte staat in open verbinding met de eetkamer. De keukenopstelling dient de authentieke stijl van de keuken en straalt warmte en sympathie uit. Inclusief Miele vaatwasser, Liebherr koel-vriescombinatie, AGA six-four fornuis.
Vloerdecoratie houten vloerdelen.
INDELING TWEEDE VERDIEPING
Overloop met het tweede toilet. Aan de straatzijde: een royale slaapkamer (4,95x3,75) en een kleinere slaapkamer (2,87x2,17). Aan de achterzijde: een bijzonder lichte slaapkamer (4,00x3,75) met op maat ingebouwde kastenwand, airconditioning en buitenzonwering. De schuifpui biedt toegang tot het terras (3,75x1,85) dat op het zuidoosten ligt en de ochtend- en middagzon vangt. De moderne badkamer heeft een ligbad, een meubel met twee wastafels, een hoekdouche met glazen wand, een designradiator, alsmede een kast met de opstelplaats voor de Cv-ketel, wasmachine en wasdroger.
Vloerdecoratie:(m.u.v. badkamer) houten vloerdelen.

ONDERHOUD, ISOLATIE
De dakbedekking is volledig vernieuwd en voorzien van isolatie (2015). Alle kozijnen zijn vernieuwd (hard hout, 2008/2010) en hebben met dubbele beglazing. De achtergevel en balkonmuur zijn geďmpregneerd en gestuukt (2022). Een recent bouwkundig rapport is beschikbaar.

VVE
Een/tweede aandeel in de recent geactiveerde VvE Hollanderstraat 38/40 te ’s-Gravenhage. De maandelijkse VvE- bijdrage: EUR 170,00. Bescheiden reservefonds (voorheen is door de bewoners van beide woningen het onderhoud op ad hoc basis uitgevoerd).

EXTRA INFORMATIE
Bouwjaar 1906
Eigen grond
Rijks Beschermd Stadsgezicht Duinoord
Airconditioning slaapkamer achterzijde (Daikin design wandsplitssysteem, 2021))
AGA six-four fornuis: gril-oven, hete-lucht oven, gewone en warmhoudoven (alle 4 ovens zijn elektrisch) en 6-pits gaskookplaat incl. bakplaat
Elektrische installatie: 6 groepen, aardlekschakelaar
De afmetingen zijn indicatief. Zie ook toegevoegde plattegronden.
Gelet op het bouwjaar worden in de NVM-koopakte milieu-, funderings- en ouderdomsclausules opgenomen
Eigendomsoverdracht: in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.