Een bijzonder appartement, in een bijzonder gebouw, op een bijzondere locatie!
Het betreft een lichte woning in de rechter zijvleugel, op de eerste verdieping, met een entresol en een vrij uitzicht. In de zitkamer is het plafond maar liefst 4.04 meter hoog!

LOCATIE/HISTORIE: Op de hoek Hooftskade/Koningstraat, in een voormalig weeshuis (1867). Het ontwerp is van architect E. Saraber. Het monumentale bouwwerk (neoclassicistische architectuur) bestaat uit drie vleugels, die in plattegrond een U-vorm beslaan met de voorname voorgevel en hoofdgebouw aan de gracht. Uniek voor die tijd: één ingang, voor de jongens en meisjes. In de jaren ’90 van de vorige eeuw werd het verbouwd tot wooncomplex en het binnenterrein ingericht als gemeenschappelijke tuin met onderliggende garage. Openbaar vervoer, winkels en vertier in de binnenstad (en de gracht) op loopafstand.

ENTREE: Via de indrukwekkende hoofdentree van het voormalige weeshuis, entreehal met brievenbussen en een bellentableau, beveiligde binnendeur naar grote monumentale binnenhal met een imposant trappenhuis, doorloop via binnenplaatsje naar gemeenschappelijke binnentuin. Flatentree via één van de opgangen in de rechter zijvleugel, trappenhuis naar woonlaag op de eerste verdieping.

INDELING: Gang met meterkast, wc-ruimte met fontein, een dieper werkkast en een badkamer met ligbad, wastafel
Imponerende zit-/eetkamer met een hoog plafond, hoge raampartijen en openslaande deuren naar een Frans balkon. Mede door voornoemde elementen en de gunstige ligging t.o.v. de middag- én avondzon is dit een zeer licht vertrek.
De open keuken ligt onder het entresol en is ingericht met een eenvoudige opstelling met (inbouw-)apparatuur.
Het woongedeelte is in semi-open verbinding met de slaapruimte. Vanuit deze ruimte een trap naar het entresol.
ENTRESOL Het entresol heeft twee ruimtes met een plafondhoogte van 1.98 meter.

BERGING In de kelder van het hoofdgebouw is een berging. In de parkeergarage zijn gemeenschappelijke fietsenstallingen en met regelmaat parkeerboxen te huur en te koop.

VvE: 119/3026 aandeel in ‘VvE Bastion le Roi’ met een actief onderhoudsbeleid. De maandelijkse bijdrage van € 339,65 is onder meer inclusief reserveringen onderhoud, kosten groenvoorziening, schoonmaak en verzekeringen.

VERDER: Rijksmonument, eigen grond, Rijks Beschermd Stadsgezicht Schilderswijk, afmetingen indicatief, in de NVM-koopakte worden milieu-, asbest-, funderings- en ouderdomsclausules opgenomen, oplevering in overleg.