Om te verbouwen tot een fijne, lichte hoekwoning: dit pand aan de Mezenlaan. Momenteel een kantoor-/bedrijfsruimte met achtertuin. Het pand heeft zes werkruimtes/kamers, een keukenruimte en een aantal vaste kasten.

LOCATIE Het ligt op de hoek van de boomrijke Mezenlaan en het plantsoen. Een uitstekende locatie in een buitengewoon aantrekkelijke, kinderrijke woonwijk. Openbaar vervoer (Nieboerweg, Sportlaan) op zeer korte loopafstand. Bovendien ligt dit pand enkele wandel-/fietsminuten van de duinen en het Noordzeestrand.

DE HUIDIGE INDELING
Voordeur op de hoek, ruime en zeer lichte ontvangstruimte met een kastenwand. Gang met de wc-ruimte met fontein, meterkast, trapkast en een diepe gangkast.
Aan de zijde van de Mezenlaan: een kamer met twee vaste kasten en een schuifdeur naar de achterliggende ruimte met een deur naar de tuin. De kamers vangen de ochtend- en middagzon.
Aan de zijde van het plein: een lichte kamer met vaste kast en uitzicht op het plein.
Aan de tuinzijde: een kamer met openslaande deuren naar de tuin, een naastliggende kamer met diepe kast, alsmede de eenvoudige ingerichte keukenruimte met de opstelplaats voor de Cv-ketel.

TUIN De tuin met schuur ligt op het noordoosten en vangt ochtendzon.

ERFPACHT Het pand ligt op grond van de gemeente ’s-Gravenhage. De grondwaarde: EUR 11.355.00. De huidige canon: EUR 124,92 (2021).

VVE Een/derde aandeel in de VvE. Gebruik conform splitsingsakte: bedrijfsruimte. De VvE-leden staan positief tegenover het wijzigen van de bestemming naar woonruimte. Splitsingsreglement: notaris mr H.M. Kolster van 18 december 2017.

BESTEMMINGSPLAN Het object valt onder bestemmingscategorie ‘Gemengd’: wonen en uitsluitend op de begane grond: dienstverlening, alsmede maatschappelijk;

DIVERSEN Bouwjaar 1926, Gemeentelijk Beschermd Stadgezicht Vogelwijk, in de NVM-koopakte worden gezien de bouwperiode ouderdoms-, materialen-, asbest-, (toekomstige) funderingsclausules opgenomen; eigendomsoverdracht in overleg.