Een huis om verliefd op te worden! Wij bieden aan: een buitengewoon charmante, lichte en goed geďsoleerde benedenwoning met ruime woonkamer, twee slaapkamers, keukenruimte, badkamer en een sfeervolle, zonnige achtertuin. Deze aantrekkelijke parterrewoning is de afgelopen jaren grondig gerenoveerd en ingericht tot een behaaglijk huis.

LOCATIE: In het gewilde Valkenboskwartier, tussen de Cartesiusstraat en de hoek Valkenboslaan/Valkenboskade. De duinen, het strand en de binnenstad op circa 10 tot 15 minuten fietsafstand. Openbaar vervoerlijnen (tram 2, 4, 12) zijn op enkele minuten loopafstand. Niet ver van de vele winkels en restaurantjes in de Weimarstraat en de Fahrenheitstraat, scholen en kinderopvang. Een vriendelijke woonomgeving met om de hoek, aan de Valkenboskade, de fijne buurttuin ‘De Valkenbosgaarde'. Een verbindend initiatief van een aantal buurtbewoners waarbij men kan aansluiten om de buurt en haar bewoners beter te leren kennen.

INDELING: Vestibule met een mooie originele granitovloer; vestibuledeur; binnenhal met originele granitovloer, een diepe trapkast (met de elektrische installatie en de opstelplaats voor wasmachine en droger) en een moderne wc-ruimte met Winckelmans tegels, een fontein en de opstelplaats voor de Cv-ketel.
Karaktervolle zit- en eetkamer met fraaie massief eikenhouten vloerdelen. Mede door de grote raampartij en het hoge ornamentenplafond is het op alle momenten van de dag een opvallend lichte ruimte. Het zitgedeelte aan de straatzijde werd vroeger gebruikt als winkelruimte, het eetgedeelte heeft openslaande deuren naar de achtertuin.
Aan de straatzijde slaap-/werkkamer 1 en aan de achterzijde slaapkamer 2, beide voorzien van massief eikenhouten vloerdelen. De slaapkamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar de tuin. Ook de keukenruimte heeft een deur naar de tuin en is functioneel ingericht met een moderne opstelling met een (inbouw-) vaatwasser, koelkast, combimagnetron en een ventilatiekap.
De tussenliggende badkamer heeft stijlvol tegelwerk, vloerverwarming, een inloopdouche met regendouchekop en een uniek model wastafel (Michael Graves).

DE ACHTERTUIN: De op het westen gelegen besloten achtertuin (over de volle breedte van de woning) is een groene oase van rust en biedt veel privacy. De tuin is ingericht met een ruim terras met sierbestrating, mooie makkelijk te onderhouden beplanting -waaronder een perenboom- en vangt de middagzon. Een superplek om te genieten van rustige tuinmomenten in de zon of in de schaduw van de camelia's.

ISOLATIE: De woning heeft dubbel glas (behalve zijkamer voorzijde), de kruipruimte van de woonkamer is voorzien van TonZon vloerisolatie.

VVE: Een derde aandeel in de VvE met een actief onderhoudsbeleid. De maandelijkse bijdrage: € 75,-Reservefonds aanwezig. Nota bene: de eigenaar van de tweede verdieping realiseert een dakopbouw. Hiervoor moet de splitsingsakte en- tekening -voor rekening initiatiefnemer- worden gewijzigd. VvE-documenten zijn opvraagbaar voor meer informatie.

VERDER: Bouwjaar 1913; eigen grond, in de NVM-koopakte worden gezien de (ver)bouwperiode ouderdoms-, milieu-, funderings- en asbestclausules opgenomen; oplevering in overleg.