Een bijzonder pand. Dit op de hoek Vondelstraat/Westerbaenstraat gelegen benedenhuis met een sfeervolle woonkeuken, twee slaapvertrekken, een prachtige badkamer, stadstuin, dakterras, berging (carport) en zijingang. Deze oorspronkelijke bedrijfsruimte met receptie, magazijn en werkplaats werd omgebouwd tot een buitengewoon charmant woonhuis. Opmerkelijk zijn de hoge en grote raampartijen. Ze zorgen voor een prachtige lichtinval.
Kortom een uniek appartement, gelegen in het populaire Zeeheldenkwartier, grenzend aan de historische binnenstad en met het centrum van Den Haag binnen handbereik.

LOCATIE: Deze bijzondere woning ligt op enkele minuten loopafstand van onder meer de Paleistuin, het Vredespaleis, de terrassen aan de Veenkade, het Anna Paulownaplein, het Prins Hendrikplein, alsmede de winkel- en restaurantrijke Piet Heinstraat, Prinsestraat en het Noordeinde. De fietsafstand tot Den Haag CS en HS is circa 10 minuten. Openbaar vervoer voor de deur, de CentrumRing en uitvalswegen zijn eenvoudig bereikbaar. De Vondelstraat wordt heringericht: zie de artist impression.

INDELING Voordeur op de hoek. De keuken is ingericht met rekken van RVS en is voorzien van handige opbergladen, een oven, kookplaat en vaatwasser. De aansluitende ruime woonkamer heeft openslaande deuren naar een slaap-/werkkamer met een schuifpui naar de achtertuin.
De gang heeft een ruime garderobefaciliteit, een diepe kast/gereedschapshok met de technische installatie, een royale wasmachine-/opbergruimte met de cv-ketel en een moderne toilet en een fonteintje.
De tussenliggende moderne en prachtig ingerichte badkamer heeft een ligbad, inloopdouche, wastafel en een tweede wc. De hoofdslaapkamer is ruim, heeft een vaste kast en een deur naar de tuin.
TUIN De tuin is bereikbaar via de werkkamer, de slaapkamer en de entree aan Westerbaenstraat. Wat voorheen de bedrijfsparkeerplaats was, is nu een knusse stadstuin met carport/bergruimte (nog steeds bestaat de mogelijkheid om er een auto te parkeren). Boven op de carport is een zonnig dakterras gerealiseerd. Een heerlijke plek om te genieten van de middag- en avondzon.

VERENIGING VAN EIGENAARS: 1/44ste aandeel in de VvE met een actief onderhoudsbeleid op basis van een meerjarig onderhoudsplan. VvE-bijdrage EUR 172,50 per maand. Het aandeel in de reservefonds voor Vondelstraat 182 per 03-08-2022:: EUR 4396,66.

VERDER: Bouwjaar 1930; Gemeentelijk Beschermd Stadsgezicht; eeuwigdurend recht van erfpacht, grondwaarde: EUR 24.200,00, huidige erfpachtcanon: EUR 216,00 per jaar; gezien het bouwjaar worden in de NVM-koopakte milieu-, asbest, funderings- en ouderdomsclausules opgenomen; eigendomsoverdracht in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.