Dit is een bijzonder sfeervol en karakteristiek huis! Een monumentaal herenhuis verdeeld over vier woonlagen met circa 380 m2 woon- en werkcomfort en een ruime achtertuin op het zuidoosten met ochtend-, middag- en vroege avondzon. Opvallend zijn de buitengewoon ruime en brede vertrekken, het prachtige trappenhuis en trapportalen, de ruime eetkeuken, het volume van het pand en de gunstige locatie. Het pand is zeer geschikt voor een groot gezin, werken aan huis, veel logees en bijvoorbeeld een au pair.

STIJLELEMENTEN: Van oorsprong een buitengewoon representatief herenhuis met allure: hoge plafonds, natuurstenen lambrisering, uiterst zeldzame houten “Haagse Stijl” lambrisering van de firma Pander, glas-in-loodramen, schoorsteenmantels, een suiteseparatie, paneeldeuren en een prachtig trappenhuis.

LOCATIE: Het huis ligt aan de Juliana van Stolberglaan in het Bezuidenhout en is één van de zes herenhuizen in het gedeelte tussen Laan van NOI en de Utrechtsebaan, die het bombardement in 1945 heeft overleefd en ons nog een beeld geven van hoe het ooit was. Ideaal gesitueerd ten opzichte van de winkel- en horecarijke Theresiastraat, uitvalswegen (Utrechtsebaan, N44, Sytwendetunnel), diverse openbaar vervoerverbindingen en de treinstations Den Haag Laan van NOI, CS en ook HS.

INDELING
BEGANE GROND: Statige deurpartij, zeer ruime vestibule hal met voldoende ruimte voor een aantal fietsen, vestibuledeur, binnenhal met een fraaie schoorsteenmantel, comfortabele wc-ruimte en kelderdeur. Twee indrukwekkende, royale kamers en suite middels een kastenseparatie. De voorkamer heeft uitzicht op de boomrijke laan, de achterkamer heeft openslaande deuren naar het terras en de tuin. Vloerdecoratie: visgraatparket. De keukenruimte annex eetkeuken is ingericht met een nette opstelling met (inbouw)apparatuur en een deur naar de tuin.
EERSTE VERDIEPING: Royale overloop met wc-ruimte en pantry. Aan straatzijde een grote (slaap)kamer met een fraaie raampartij met uitzicht over de laan en een voorzijkamer met toegang tot het karakteristieke voorbalkon. De achterkamer heeft een deur naar een kabinet en biedt uitzicht op achtertuinen.
TWEEDE VERDIEPING: Lichte overloop met wc-ruimte en vaste kast. Aan de voorzijde een grote (slaap)kamer en badkamer. Aan de achterzijde een royale (slaap)kamer met kastruimte en openslaande deuren naar het pand-brede terras. Het terras ligt op het zuidoosten en vangt vrijwel de gehele dag zon.
KAPVERDIEPING: Overloop met de opstelplaats voor de cv-ketel en zonneboiler, een pantry en doucheruimte. Aan de voorzijde een vertrek met een balkon op het noordwesten en een doorloop naar opslagruimte.
KELDER: Heel praktisch is de kelder met stahoogte.

ACHTERTUIN: De zuidoost georiënteerde achtertuin met schuur is aangelegd met een ruim terras. Een fijne plek om te genieten van de ochtend-, middagzon en achterin de tuin de (vroege) avondzon.

ONDERHOUD: Het pand werd in 2000 gerenoveerd en is in redelijke tot goede conditie.
ISOLATIE/VERDUURZAMING: Dubbel glas, er is een warmtepomp (2017) en zonneboiler.

VERDER: Bouwjaar 1917; eeuwigdurend recht van erfpacht gemeente ‘s-Gravenhage (de canon is eeuwigdurend afgekocht), in de NVM-koopakte worden milieu-, asbest-, -funderings- en ouderdomsclausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR: Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.