Karakteristiek herenhuis (1894) verdeeld over drie woonlagen met vijf slaapkamers, een vliering, een diepe voortuin en een circa 31 meter diepe achtertuin. Dit prachtige pand is decennia lang in bezit van de familie en verdient een koper die het pand renoveert en verduurzaamt met oog voor en behoud van de unieke stijlelementen uit de bouwperiode. Wordt u eigenaar/bewoner van dit bijzondere huis?

STIJLELEMENTEN Fraaie details uit de bouwperiode (zoals hoge en fraai gedecoreerde plafonds, glas-in-loodramen, schoorsteenmantels, twee suiteseparaties, paneeldeuren en trappenhuis) geven het huis haar bijzondere karakter.

WOONOMGEVING: Huisnummer 47 ligt aan het brede gedeelte van de Laan van Nieuw Oosteinde. Dit gedeelte van laan werd eind negentiende eeuw gerealiseerd. De bebouwing in de stroken eromheen zijn van een latere periode. Het huis ligt op loopafstand van het historische centrum van Voorburg. Het lokale winkelaanbod aan de Van Arembergelaan/Laan van Nieuw Oosteinde, alsmede winkelcentrum De Julianabaan zijn op korte loop-/fietsafstand. Bovendien zijn diverse bus- en tramhaltes, alsmede NS-stations Voorburg en Laan van NOI op korte (loop-)afstand. Het Rijkswegennet (A-12, A-4, A-13 en ook A-44) is binnen enkele autominuten bereikbaar.

VOORTUIN
De diepe voortuin zorgt voor een prettige afstand tot de stoep, busbaan en de laan. De laan is druk, maar in het huis is daarvan weinig te merken.
INDELING BEGANE GROND
Fraaie voordeur, vestibule met de meterkast, vestibuleseparatie, gang met een vaste kast en de wc-ruimte met fontein.
Twee stijlvolle kamers en suite: de zitkamer met een sfeervolle erker en de royale eetkamer met een schuifseparatie naar de serre. De serre heeft een schuifdeur naar de uitbouw en openslaande deuren naar de achtertuin. De hoge (circa 3.30m) sierplafonds, de suiteseparatie, de raampartijen zorgen voor veel sfeer.
De sober ingerichte keuken is van een goed formaat en heeft een deur naar de uitbouw. De eenvoudige uitbouw heeft twee kamers en een doucheruimte.
INDELING EERSTE VERDIEPING
Overloop met de wc-ruimte. Aan de straatzijde een bijzonder aantrekkelijke slaapkamer met erker en suitekasten, alsmede een zijkamer. Aan de tuinzijde eveneens een goed formaat slaapkamer met suitekasten. Een schuifdeur geeft toegang tot een serre (voormalig balkon). De badkamer is eenvoudig ingericht met een douche en wastafel.
Plafondhoogte: circa 3.20m.
INDELING TWEEDE VERDIEPING
Een indrukwekkende verdieping! Ruime overloop met een vaste kast en toegang tot de vliering. Aan de voorzijde een fascinerende zolderkamer met een hoge kap. Aan de achterzijde zijn twee kamers met een kastenwand gemaakt. Er is bovendien een keuken annex doucheruimte met een deur naar het balkon.
VLIERING
De vliering is vanaf de overloop bereikbaar.

ACHTERTUIN
De verzorgde, circa 31 (!) meter diepe achtertuin ligt op het noordoosten. Deze fantastische tuin, ingericht met prachtige beplanting, heeft sfeervolle terrassen en staat borg voor privacy en rustige tuin- en zonmomenten.

VERDER Eigen grond; een recent bouwkundig inspectierapport is beschikbaar, in de NVM-koopakte wordt de niet-bewonersclausule en worden gezien het bouwjaar ouderdoms-, (toekomstige)funderings- en (toekomstige)milieuclausules opgenomen; notariskantoor: bij voorkeur notaris Post Den Haag, oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.