Ervaar het unieke karakter van een negentiende-eeuws hofje!
In de geliefde Archipelbuurt bieden wij aan een bijzonder hofjeshuis met circa 50m2 woonoppervlakte en een opvallend grote ZIJ-TUIN met veel privacy. Het pand moet volledig worden gerenoveerd en verduurzaamd. Een geweldige kans om naar eigen inzicht een droomhuisje op een aantrekkelijke en rustige locatie te creëren.

LOCATIE Verscholen achter de winkels en statige woonhuizen aan de Javastraat en Schuddegeest zijn twee laantjes met aantal huisjes, waarvan sommige zijn samengevoegd tot één woning. Een oase in de drukke stad. Winkelaanbod (Frederikstraat, Javastraat, Denneweg, Bankastraat), de binnenstad en openbaar vervoer op korte loopafstand. Scheveningen, het Noordzeestrand en een bosrijke omgeving op fietsafstand.
De Indeling van dit huisje:

BEGANE GROND Voordeur, beknopte hal met elektrische voorziening. Zit-/eetkamer met houten vloerdelen, een open trap naar zolderverdieping en openslaande deuren naar de serre. De keukenruimte is in open verbinding met de woonkamer. Het is ingericht met een eenvoudig keukenblok en de opstelplaats voor de Cv-ketel. De wc-/doucheruimte is bereikbaar vanuit de keukenruimte. De woonkamer en de keuken bieden zicht op voortuintjes, de vriendelijke bebouwing en groenvoorziening van het laantje.
KAPVERDIEPING De zolder heeft een dakraam en werd gebruikt als slaapvertrek. De nokhoogte: 2.23 meter.

TUIN De tuin is relatief groot. Een onverwachts en opvallend aspect. De tuin is bereikbaar via de serre en een tuindeur grenzend aan het laantje. Een fijne plek om volop te genieten van de sfeer en rust van het hofje.

BIJDRAGE AAN HET HOFJE Gezamenlijk bekostigen de eigenaren onder meer verlichting, onderhoud hofje. Jaarlijkse bijdrage: € 240,00.

VERDER Eigen grond; Gemeentelijk Monument; Rijks Beschermd Stadsgezicht Archipelbuurt/Willemspark; in de NVM-koopakte worden gezien het bouwjaar ouderdoms-, (toekomstige)funderings- en (toekomstige)milieuclausules opgenomen; projectnotaris Statenhaghe, oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belangen en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.