Karakteristiek herenhuis (1875) verdeeld over drie woonlagen met vijf/zes slaapkamers, een verzorgde stadstuin en een achterom. Dit prachtige pand is decennia lang in bezit van de familie en verdient een koper die het pand renoveert en verduurzaamt met oog voor en behoud van de unieke stijlelementen uit de bouwperiode. Wordt u eigenaar/bewoner van dit bijzondere huis?

STIJLELEMENTEN Fraaie details uit de bouwperiode (zoals hoge en fraai gedecoreerde plafonds, glas-in-loodramen, raamluiken, raambankjes, schoorsteenmantels, een suiteseparatie, paneeldeuren, lambrisering, gangfonteintjes en trappenhuis) geven het huis haar bijzondere karakter.

LOCATIE
De Nieuwe Schoolstraat is een rustige zijstraat van de Mauritskade, met op de hoek bloemenstal 'Au petit pont'. Gelegen in het aantrekkelijke Buurtschap 2005, onderdeel van de Haagse binnenstad. Op zeer korte loopafstand het Lange Voorhout, het regeringscentrum, lokale detailhandel (Denneweg, Frederikstraat), hotels en een groot aantal horecavestigingen waaronder veel restaurants met verschillende keukens, lunchrooms, eetcafés, cafés. Verschillende musea, theaters, een manege, sportscholen, een zwembad zijn op een paar minuten loopafstand. Bovendien nabij diverse openbaar vervoersverbindingen en station Den Haag CS en het Rijkswegennet (A-12, A-4, A-44) op een paar autominuten.

INDELING:
BEGANE GROND
Fraaie voordeur, vestibule met de meterkast, vestibuleseparatie, gang met de wc-ruimte en kelderdeur.
Drie stijlvolle kamers en suite: de zitkamer, de royale eetkamer met hoekkast en de serre met openslaande deuren naar de achtertuin. De hoge (circa 3.75m) sierplafonds, de visgraatparketvloer, de suiteseparatie, de raampartijen met luiken en vensterbanken zorgen voor veel sfeer.
De sober ingerichte keuken is van een goed formaat, heeft een servieskast en een deur naar de achtertuin.
EERSTE VERDIEPING
Overloop met de wc-ruimte. Aan de straatzijde een ruime slaapkamer met toegang naar de zijkamer.
Aan tuinzijde eveneens een goed formaat slaapkamer met een hoekkast en openslaande deuren naar de serre met een fraaie deurpartij en glas-in-loodramen. De keuken/badkamer is eenvoudig ingericht en bereikbaar via de overloop en met openslaande deuren serre.
Plafondhoogte: circa 3.50m.
TWEEDE VERDIEPING
Ruime, lichte overloop met twee dakramen. Aan straatzijde een slaapkamer met dakkapel en een (berg)kamer met een dakraam en kastruimte. Aan de achterzijde een woning-brede ruimte met een dakraam, ingericht als zit-/eetkamer met open keuken. Tussenliggende badkamer voorzien van een ligbad, wc en wastafel.
KELDER
De kelder heeft een goede stahoogte (circa 1.83m). Een ideale opslagruimte.
TUIN
De fijne stadstuin met achteruitgang, is ingericht met prachtige beplanting, heeft twee sfeervolle terrassen en staat borg voor fijne tuin- en zonmomenten.

VERDER Eigen grond; Rijks Beschermd Stadsgezicht Centrum; in de NVM-koopakte wordt de niet-bewonersclausule en worden gezien het bouwjaar ouderdoms-, (toekomstige)funderings- en (toekomstige)milieuclausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.