Karakteristiek herenhuis (1916) verdeeld over drie woonlagen met vijf/zes slaapkamers, een voor- en achtertuin. Dit prachtige pand is decennia lang in bezit van de familie en verdient een koper die het pand renoveert en verduurzaamt met oog voor en behoud van de unieke stijlelementen uit de bouwperiode. Wordt u eigenaar/bewoner van dit bijzondere huis?

STIJLELEMENTEN Fraaie details uit de bouwperiode (zoals hoge en gedecoreerde plafonds, glas-in-loodramen, schoorsteenmantels, twee suiteseparaties, paneeldeuren) geven het huis haar bijzondere karakter.

LOCATIE Huisnummer 40 ligt tussen de Antonie Duyckstraat en Willem de Zwijgerlaan, tegenover Basisschool Statenkwartier. De woning ligt in een geliefde woonwijk van begin 20e eeuw, in de zogenaamde Internationale Zone, grenzend aan Scheveningen. Op loopafstand van de winkel- en restaurantrijke Frederik Hendrikstraat en Scheveningse Haven. Nabij openbaar vervoer, diverse Internationale Organisaties, musea, mooie wandelgebieden in de Scheveningse Bosjes en rondom de Waterpartij, het strand, de duinen en goede restaurants. Op korte afstand van diverse scholen (basisscholen, Europese-, Franse-, Duitse school). Bovendien is het Rijkswegennet goed bereikbaar.

INDELING:
BEGANE GROND
Fraaie voordeur, vestibule met de elektrische installatie, prachtige vestibuleseparatie met glas-in-loodramen, gang met de wc-ruimte en kelderdeur.
Twee stijlvolle kamers en suite: de zitkamer met erker en de royale eetkamer met openslaande deuren naar de achtertuin. De hoge (circa 3.15m) plafonds, de suiteseparatie en de erker zorgen voor veel sfeer. De -oorspronkelijke- keukenruimte heeft een deur naar de achtertuin.
EERSTE VERDIEPING
Overloop met de wc en een kast (met douchefunctie).
Twee ruime (slaap)kamers en suite. Aan straatzijde aan kabinet (nu in gebruik als keuken) en aan de achterzijde een tweede zijkamer. Plafondhoogte: circa 3.15m.
TWEEDE VERDIEPING
Lichte overloop met een dakraam. Aan straatzijde een sfeervolle slaapkamer met een vaste kast en openslaande deuren naar het balkon, alsmede een zijkamer. Aan de achterzijde een royale slaapkamer met vaste kast en openslaande deuren naar het woning-brede balkon/terras, alsmede een zijkamer. Tussenliggende ruimte met een douche, wasmachineaansluiting en de opstelplaats voor de cv-ketel.
KELDER
De kelder heeft een goede stahoogte (circa 1.95m). Een ideale opslagruimte.

TUIN
Een praktische voortuin (zuidwest) en een fijne 8 meter diepe achtertuin (noordoosten).

VERDER Eigen grond; Rijks Beschermd Stadsgezicht Statenkwartier, gezien het bouwjaar ouderdoms-, (toekomstige)funderings- en (toekomstige)milieuclausules opgenomen; oplevering in overleg.

AANKOOPMAKELAAR Interesse in dit huis? Schakel dan uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in Haaglanden vindt u op Funda.